2012/08/11

cookbook. / szellem a fazékban.

chocolate panna cotta.

●  5dl low fat cream
●  2 dl milk
●  3 tablespoons of sugar
●  1+1/2 sac of gelatine
●  100 g milk chocolate

melt the chocolate in the milk. put off some tablespoons of cream and stir the gelatine into it, than let it stand cca. 10 minutes. then boil the remaining cream with sugar and the chocolate milk. after it's boiled, put the gelatine into it and stir until the gelatine is completely dissolved. after the cream is ready, pour it into glasses or muffin mould (to get them easily out of the mould, grease it with a small amount od oil!). put it into the refrigerator for 5-6 hours.
____________________

csokis panna cotta.

●  5 dl tejszín
●  2 dl tej,
●  3 ek cukor
●  1,5 tasak zselatinpor
●  100 g tejcsokoládé

a csokoládét a tejben felolvasztjuk. a tejszínből elveszünk néhány evőkanálnyit és hozzákeverjük a zselatinport, majd állni hagyjuk 10 percet. ezután a maradék tejszínt a cukorral és a csokoládés tejjel felforraljuk. forrás után levesszük a tűzről és elkeverjük benne a beáztatott zselatint, amíg egészen fel nem oldódik. üvegpoharakba, vagy enyhén kiolajozott muffin-formába töltjük, majd 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...