2012/06/10

szellem a fazékban / cookbook

sajnos tegnap technikai okok miatt nem tudtam a szokásos szombati posztokat megírni, feltölteni, így most pótolom e hiányosságot. :)

jöjjön hát a recept...


ropogós meglepetés

hozzávalók (23-25 darabhoz):
-         450 g sima liszt
-         150 g kristálycukor
-         egy citrom lereszelt héja
-         egy csipet só
-         1 tojás
-         280 g teavaj
ezekből a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, majd 30 percre pihenni tesszük a hűtőbe.
közben elkészíthetjük a különböző töltelékeket. én a kosárkáimat porcukros eper + édes túrókrém-, szilvakompót, és porcukros darált dió + reszelt alma- töltelékkel raktam tele.

a kész tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd formánktól függően karikákat szaggatunk belőle. én muffin formában készítettem a sütiket, és kipróbálgattam, melyik pohárral lehet a legmegfelelőbb méretű karikákat kiszaggatni.
a sütik aljának való karikákat nagy csészével szaggattam, a sütik tetejére pedig egy-egy kisebb karika került. a megtöltés után kell ezekkel a kisebb karikákkal befedni a kosárkákat. a kosárka és a „fedő“ széleit össze kell tapasztani, majd a sütik tetejét olvasztott vajjal megkenni és cukorral megszórni. 180
fokon kb 25 percig sülnek.

kicsit időigényes, de nem nehéz elkészíteni. és olyan jól néznek ki! :)


     
     
 

 ____________________________________


surprise pie

ingredients (for 23-25 pcs):
-          450 g smooth fluor
-          150 g crystal sugar
-          lemon crust
-          a pinch of salt
-          1 egg
-          280 g butter
knead a smooth dough from these ingredients, than put it into the fridge for half an hour. meantime make the various fillings.
i filled my pies with these fillings: strawberry + sweet curd cream; canned plum, and sugared milled walnut + grated apple.

mould the dough until it gets 2-3 mm thick. then with a bigger cup cut out the bottoms of pies and with a smaller glass cut out the tops (sizes depend on the mould you are using - i used my muffin moulds). put the bottoms to the mould, fill it with the fillings, then put the tops on them and paste the edges together. now you can spread the tops of the pies with melted butter and then sprinkle it with some sugar. set the oven to 180°C and bake the pies cca 25 minutes.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...