2012/06/20

óh, a szerelem / oh-la-love


"a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út."

...nem mondanám, hogy ez a gondolat különösebben igaz lenne, de azért érdemes megjegyezni! úgy gondolom, inkább csak könnyebb megtartani a férfi szívét, ha a gyomrát is figyelembe vesszük. 

a legtöbb (mindegyik) férfi bizony szereti a finom ételeket. ugyan tele vannak az utcáink éttermekkel, gyorskajáldákkal, az otthon elkészített ételeknek mégis van valami varázsuk. talán az, hogy benne van a lelkünk egy morzsája... :)
én nagyon szeretek petinek főzni, minden igyekezetemet, szeretetemet belerakom az ételbe. ő pedig annyira tudja értékelni: ha jó, ha nem, mindig megdícsér! :)
azzal, hogy valami finomat készítünk a szerelmünknek, kimutatjuk, mennyire fontos nekünk, hiszen törődünk vele. 

én nem vagyok az az úton-útfélen szerelmes szavakat suttogó-fajta lány, sokkal otthonosabban érzem magam akkor, ha a tetteimmel fejezhetem ki az odaadásomat, szeretetemet. ezek közé tartozik bizony a konyhában való sürgés-forgás is. nagyon szeretek sütni-főzni, és úgy érzem, általában jól is csinálom. persze itt-ott félresikerül (és olyankor bizony felborítanám az asztalt, mert nem sikerül 100%-ot teljesíteni, és akkor peti még mit is fog gondolniiiiii :O ... :D), de hát jó pap is holtig tanul...

ugyan manapság már a legtöbb férfi képes ellátni magát a főzés terén is, mégis nincs annál jobb, mikor csak egyszerűen oda kell ülni a terített asztalhoz. nincs az a pasi, aki ezt ne értékelné. úgyhogy lányok, mindent bele: szakácskönyvet elő, és indulhat a főzés! :) ...aztán ha már jól megy a dolog, egy-két alkalommal bevonhatjuk a párunkat is egy kis romantikus közös főzőcskézésbe... ;)


_______________________________________

"the way to a man's heart is through his stomach." 

...i can't say that this quote is true, but it's worth keeping in mind! i think, cooking fine meals is just a good way to keep a man's heart.

all men love delicious food. even though our streets are full of restaurants and fastfoods, many of us prefer home-prepared meals, because there is some magic in them. maybe because the cook always leaves a crumb of her (his) soul in the meal. 
i love cooking for peter. i put all my effort and devotion into the meals i prepare. and he appreciates it sooo much! it doesn't matter whether the food is delicious or not so, he always admire me. :)

i am not that kind of girl proving her love with nice words, because in my opinion, actions speak louder than words. and cooking for my fiancé is a good way to show him that i care about him and i want to please him. i admire cooking and baking and i think i'm quite good at it. however i have to say, sometimes things don´t turn out well (and then i am very-very mad and sore because i cannot perform 100%...), but there is a saying we use to cite: even a good priest learns until his death... :)

otherwise nowadays most of the men know cooking, they appreciate being served. you can easily attract your boyfriend with that. so go it, girls: take out your cookbooks and let's make something delicious! and if you become good enough at cooking, you should invite your man and have some fun while cooking together... ;)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...