2012/06/10

4/24


4 pillanat a nap 24 órájából / 4 moments of 24 hours

 
szombaton nagytakarítást csináltam a szobámban, ezzel töltöttem az egész napot. éjjel 11 körül sikerült csak befejeznem, így nem is jutott időm a „4/24“ fényképezésére. most inkább a rendrakásról osztok meg pár képet.

szeretek takarítani a szobámban, mert felszabadító érzés kidobálni három szemeteszsáknyi lomot, és az is olyan jó, mikor az ember rég nem látott dolgokra bukkan... :)
ha a fejemben zavar van, akkor általában késztetést érzek arra, hogy kitakarítsam a szobám. mintha ezzel egyidejűleg magamban is rendet raknék. utólag rájöttem, hogy különböző keleti filozófiák szerint ez valamilyen szinten tényleg így működik!
ha az ember lelkében viharok dúlnak, a környezete a tükör, ami ezt megmutatja. mikor rend és tisztaság van körülötted, akkor a leked is rendben van.
hát az én lelkemnek most erre a takarításra nagy szüksége volt. nem azzal van a baj, hogy magammal vagy az életemmel nem vagyok kibékülve...nem. inkább azért van bennem egy jó adag zavar, mert az elkövetkező időszak, ami előttem áll, teljesen bizonytalan.
június végén például megszűnök tanár lenni az alsólánci alapiskolában, mert szeptembertől már nagyon messze leszek innen. petivel július elején pozsonyba indulunk, ahol majd minél hamarabb munkát kellene találnom, legalább a nyárra.
nagyon szeretnénk külföldre költözni, így a nyári programunk a szórakozás, fesztiválozás és strandolás helyett a munkakeresés lesz.
júliusban és augusztusban egy kollégiumban lakunk majd, de amint eljön az új iskolaév, saját lakás után kell majd néznünk. csakhogy lakást fizetni csak akkor fogunk tudni, ha lesz rendes munkánk... szóval bonyolult és sötét és beláthatatlan minden. de majdcsak megoldjuk... minden kezdet nehéz, nem igaz?! :)
                                                    
♦♦♦

alapiskolai ballagásunk / last day at elementary school:


egy régi fotó / an old photo                                   az osztálydíszítés egy darabja /

                                                                                     piece of the classroom decoration


gyöngyeim (válogattam őket, mint hamupipőke :D) / my beads:


 

       
                      a zene, amit hallgattam /                                         egy dal, amely emlékeket           
                    the music i was listening to                                                        ébreszt... /                   
                                                                                                 listening to a song, and remembering
                                                                                                                  all  the memories...

 

képeslapok a kis diákjaimtól / postcards from my little students:

 
összesen 186! / 186 all in all :)

 

és a gyönyörű rózsák, amiket az iskolában kaptam patriktól, aki mellesleg egész nap "hercegnő"-nek szólított ^^ / and the beautiful roses i got at school from little patrik, who called me "princess" the entire day ^^


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...