2012/05/19

tanítónap.

tegnap, majd´ egy hónapos késéssel, megünnepeltük a tanítónapot. magyarországon kirándultunk. hollóházán, füzérkomlóson és a füzéri várnál jártunk. az útvonal melletti gyönyörű, rendezett falvak és a zempléni hegység merész formái is ámulatba ejtettek. erdőkön át vezető kacskaringós utak és szántóföldekkel, mezőkkel szegélyezett lejtők váltották egymást.
akármennyire csöpögősen hangzik, el kell mondjam, megállás nélkül mosolyogtam az úton, mert a lelkem csordultig telt a mesebeli táj látványával és a levegőben terjengő nyugalom szagával.

hollóházán megnéztük a porcelángyárat és a kiállítást, majd a községházán a polgármesterrel beszélgettünk. nagyon kellemes ember, jó volt hallgatni.
2 óra körül értünk a fehér szikla vadászházba, itt ebédeltünk. a szálló dombra épült, gyönyörű volt innen a kilátás. a távolban megpillantottuk füzér várát, és elhatároztuk, hogy...meghódítjuk! :)

bár magassarkú cipőben nem volt túl kényelmes az emelkedőt leküzdeni, a látvány azonban mindenért kárpótolt. a képek magukért beszélnek.
a napot sütizéssel zártuk. mindannyian élményekkel és jó kedvvel telve értünk haza. minden várakozásomat felülmúlta ez a nap, nagyon jó volt! :) 

és veletek mi érdekes történt a héten?

_____________
teachers' day.

yesterday, almost in a month delay, we celebrated teachers' day. we had a trip to hungary. we were astounded at the beauty of zemplín hills and the little scenic villages.
our little group visited hollóháza, a nice village within the hills and forests, where there is a porcelain manufactory and a museum, füzérkomlós, where we had lunch at a beautiful place, the füzér castle which is on a very high hill and at the end of the day we had some dessert in a confectioner´s.
we had a great time together. my expectations were far exceeded! :)   

what remarkable happened to you this week?

xo

*****
a porcelán múzeumban / at the porcelain museum:


a csapat / our group


régi és új / something old and something new

református templom, hollóháza / reformed church:


a fehér szikla vadászház / white rock hunting house, füzérkomlós:

 

 


jól szórakoztunk / we had fun... :)

füzéri vár / füzér castle:


gyönyörű kilátás / beautiful scenery


kínzás / let´s torture the headmaster :D

 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...