ételek leégés ellen.
a nap káros sugaraitól
talán a naptejek védenek a legjobban, de természetes módszerekkel is
szembeszállhatunk a leégéssel és a bőr károsodásával. egy helyesen összeállított
étrend megadja bőrünknek mindazt a táplálékot, amely ellenállóvá teszi a nap
káros sugaraival szemben.
itt egy pár élelmiszer, amely nyáron nem hiányozhat a tányérunkról:
itt egy pár élelmiszer, amely nyáron nem hiányozhat a tányérunkról:
☻
káposzta, kel, karalábé, brokkoli, karfiol.
ezek a káposztafélék
szulforafánt tartalmaznak, amely anyag a rák ellen nyújt védelmet. ezen
kívül sok vitamin és béta-karotin is található ezekben a zöldségekben.
☻ sárgadinnye
rengeteg béta-karotint és C vitamint tartalmaz. a benne található retinol segíti a sejtek regenerálódását.
☻
rózsaszín grapefruit, paradicsom, papaya
magas
a likopin tartalmuk - ez az anyag antioxidáns hatásával véd a szabadgyökök
ellen (a
szabad gyökök olyan molekulák,
amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni).a likopin a leégés és a ráncok ellen is véd, és a
bőrrák megelőzésében és kezelésében is fontos szerepet játszik.
☻ dió
☻ dió
az
UVB sugarak káros hatásától véd minket a dióban (is) megtalálható szelén.
☻ olajos magvak
az E
vitamin, amely nagy mennyiségben megtalálható a mandulában, napraforgómagban és
a mogyoróban, természetes napvédőként működik.
☻ zabpehely
az egészséges étrendből nem
hiányozhat a zabpehely, amely többek között kiváló réz- és B6
vitamin-forrás. ez a 2 anyag segíti a melanin képzését - ez egy
pigment, amely védi a bőrt a napsugaraktól.
☻ bogyós gyümölcsök (áfonya, szeder, eper stb.)

☻ zöld tea
egy olyan „csodaszer”, amely megakadályozza a bőr károsodását. gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező polifenolokat tartalmaz, melyek védenek a káros ultraibolya sugárzástól.
...kellemes napozást
mindenkinek! ;)
Jaj ez most nagyon sok jó hasznos tanács ebben a nagy melegbeeen!!!
ReplyDelete